Prostor dnevnog boravka, povezan je sa trpezarijom, kuhinjom... u AG projektu nije ostavljeno dovoljno mesta za TV, tako da sam smislila dodatnu policu od bojenog MDF-a u boji zida. Garnitura za sedenje Flexform, Groundpiece, u kombinaciji sa thomas foteljama, kao da je pravljena za ovaj stan.
Kamin je obložen kamenom Daino Realle, klupica ispod kamina od MDF-a, bojenog u boji zida, sa staklom kao zaštitom od žara, i sa rupom za drva. Po originalnom AG projektu levo od kamina je bio zid sa staklenim vratima ka kuhinji. Insistirala sam na rušenju zida, što zbog trpezarije koja je time mnogo dobila na komforu, a i generalno sam ljubitelj povezivanja prostora... pokazalo se da se to i kupcima uglavnom više i dopada.
Kako stan nema projektovanu garderobu, ideja je bila da spavaću sobu ne opteretim plakarom. Hodnik ka spavaćim sobama postao je garderoba, a soba je dobila samo niske komode.
Kuhinja ja projektovana sa centralnim ostrvom koje ima dvostruku namenu: za brzo obedovanje, i pripremu hrane. Želela sam da domaćica bude okrenuta ka trpezariji, ka dnevnom boravku, ka prozoru, i da na taj način učestvuje u komunikaciji sa eventualnim gostima ili ukućanima i ako je uposlena u kuhinji. Kuhinja je urađena u kombinaciji bojenog MDF-a, aluminijumskih ramova, dim stakla i kerrock radne ploče.
Ulazni hodnik već su mnogo definisala postojeća sobna vrata , kojih je 4, u mahagoni furniru, kempas parket, takođe crvenog tona. Odlučila sam se da iskoristim pod i plafon, kao i poziciju ugradnog plakara. Ugradni plakar ne liči na ugradne plakare, što sam i htela. Zato sam ceo zid, od ulaznih vrata koja su levo iza ćoška na ovoj slici/preko udubljenja ormara iza staklenih vrata, pa dalje ka sobi obložila prelepim tapetom, čija se boja preliva od zlata ka zelenoj u zavisnosti od svetla. Iza staklenih vrata su dve drvena police, cipelarnici, koji se izvlače na točkiće, i jedna moćna prohromska šipka koja nosi vešalice za kapute, jakne, mantile...gore su police. Ubačeni parket tamno braon boje i svetlo naspram njega u plafonu potenciraju akcenat u prostoru, i ostavljaju u drugom planu mahagoni vrata i parket.
Kupatilo, bež braon kombinacija meni uvek izgleda elegantno.
Dizajn spavaće sobe rešen je sa tri elementa.
1. Plafon od gips kartona koji se spu[ta na zid iza le]a kreveta, praveći šlic iz kojeg izlaze Tolomeo lampe za čitanje.
2. Leđa kreveta od furniranog MDF-a, furnir wenge, koja su ujedno i polica.
3. Ram od gipsa na zidu prekoputa kreveta, bojen u braon.
Naravno da je najjači dekorativni element u sobi tapet, koji je svojom šarom umekšao izraženu geometriju prostora.
Za master kupatilo birane su pločice u boji mahagoni, u kombinaciji sa neutralnom žućkastom pločicom koja podseća na kamen.